Skip to main content
Тераристика

Гигантска Африканска Жаба

By 16.08.2020юни 2nd, 2021No Comments
Pyxicephalus adspersus

Естествен хабитат и Основна информация

Гигантската Африканска жаба е наричана още бича жаба. Името си дължи на начина, по който се храни, хвърляйки се с главата напред като бик. На размер достига 10-25см, като мъжките са по-едри от женските. Нямат нужда от много пространство и не са капризни относно условията на живот. Това ги прави лесни за отглеждане и подходящи за неопитни стопани. Средната им продължителност на живот е от 15 до над 25 години, в зависимост от условията и начина на живот.

Отглеждане, Среда и Условия на живот

Жабата няма нужда от голям терариум и може да живее в съд с размери 20х20х20см за млади екземпляри или 30х30х30см за възрастни. Температурата трябва да е около 22-32°C и може да се поддържа с нагревателно килимче. Влажността поддържайте около 60-80%. Жабите обичат да копаят, за това кокосовият субстрат е идеален за тях. Той ще поддържа влажността в терариума и ще абсорбира неприятните миризми. Осигурете купа с прясна вода и я подменяйте всеки ден.

Хранене

Хранят се с насекоми, а възрастните Гигантски Африкански жаби могат да ядат и малки мишки. Огромният им апетит предразполага към прехранване, което може да окаже негативно влияние върху здравословното им състояние, ако стане системно.