Skip to main content
Тераристика

Американска зелена дървесна жаба

By 16.08.2020юни 2nd, 2021No Comments
Hyla cinerea

Естествен хабитат и Основна информация

Американската зелена дървесна жаба е естествено разпространена в Северна Америка. На размер достига 4-6см, а на цвят е ярко зелена. Зелените дървесни жаби могат да се отглеждат както самостоятелно, така и в група.Средната им продължителност на живот е 2-5 години

Отглеждане, Среда и Условия на живот

Терариумът трябва да е вертикален с добра вентилация и минимални размери за възрастен индивид 20х20х40. Влажността на въздуха поддържайте 65-85%, а температурата 24-28°C. Жабите са нощни животни и нямат нужда от UVA и UVB лампи, но може да използвате 5% UVB крушка през деня, ако имате естествени растения. Светлата част от денонощието трябва да е не повече от 12 часа. Осигурете достатъчно укрития и в никакъв случай не позволявайте силна или пряка слънчева светлина да достига терариума. Може да декорирате с изкуствени или неотровни естествени растения. За субстрат използвайте кокосов чипс. Никога не използвайте пясък или дребни камъни. Жабите са изключително лакоми и могат да погълнат частици, които не се храносмилат. Това ще създаде опасност за живота им.

Хранене

Американската зелена дървесна жаба се храни с насекоми. Винаги добавяйте калций с витамин D към храната ѝ, а веднъж седмично и витамини. Осигурете купа с вода в която жабата може да се побере цяла.