Skip to main content
Тераристика

Черен горски скорпион

By 16.08.2020юни 2nd, 2021No Comments
Heterometrus Petersii

Естествен хабитат и Основна информация

Черният горски скорпион произхожда от Индия, Индонезия и Малайзия. На размер достига 12-13см. Подходящ е за неопитни стопани, тъй като понася добре колебания в условията на живот. Средната продължителност на живот е 6-8 години. Отровата им е слаба и не може да предизвика смърт, но при алергия към нея може да се предизвикат усложнения, за това се препоръчва да се използват пинсети и да се внимава при работа със скорпиона.

Отглеждане, Среда и Условия на живот

Температурата в терариума трябва да е 20-28°C, като употребата на нагревателно килимче ще я поддържа без проблем, а влажността 70-85%. За субстрат може да използвате кокос, който ще поддържа влажността и ще абсорбира неприятните миризми. Размерите на терариума трябва да са минимум 30х30х30см. Осигурете купа с прясна вода по всяко време. Не позволявайте температурата да се покачва над 28°C. Скорпионите се отглеждат задължително самостоятелно, независимо дали са мъжки или женски.

Хранене

Храни се с насекоми веднъж на 2 до 10 дни в зависимост от възрастта. Огромният им апетит много често предразполага към прехранване, което може да доведе до здравословни проблеми.